De achtergrond

Modevakschool

Ik begon mijn volwassen leven met een opleiding voor Lerares Coupeuse bij de Modevakschool Haarlem, tegenwoordig is dat Modevakschool Nationaal.

Carla van den BergGedurende 10 jaar heb ik zelf les gegeven in o.a. kleding ontwerpen en patroontekenen. Tevens ontwierp en maakte ik bijzondere baby en peuterkleding voor een kledingboetiek. Medio jaren '80 ben ik andere dingen gaan doen, ik heb me o.a. toegelegd op de kunst, mijn naaimachine kwam in de kast terecht en is daar decennia lang blijven staan.

In 2016 herontdekte ik het plezier van het kleding ontwerpen en maken. Mijn naaimachine, ooit een peperdure Lewenstein ('de nijvere naaimachine') deed het nog prima, maar het stoffenaanbod is zo veranderd, er zijn zoveel rekbare stoffen op de markt gekomen, en ik kon er geen nieuwe onderdelen meer bijkopen, dus er kwam een nieuwe en de Lewenstein staat nu bij mijn dochter. Inmiddels heb ik 3 machines: een naaimachine, een locker en een coverlock.

Ik heb heel veel kleertjes gemaakt voor mijn kleinkinderen (en natuurlijk ook voor mijzelf en mijn lief).

Onderstaand shirt is een voorbeeld, het is niet te koop want ook voor mijn kleinzoon gemaakt, die veel interesse heeft in trekkers en dino's .

In 2019 besloot ik dit weer deels als professional te gaan doen en op 1 april heb ik Kunst & Kleding bij laten schrijven in het handelsregister. Ik heb hard gewerkt om deze website te maken en de bijbehorende shop, en sinds 29 april bied ik al enkele babykleertjes te koop aan.

Ik ben begonnen met de kleinste maatjes, niet dat dat het makkelijkst maken is, want soms is het echt wel priegelwerk, en wordt het bij een paar maatjes groter makkelijker te doen. In de loop der tijd zullen er vast ook wel grotere maatjes komen, dat is in ieder geval wel mijn bedoeling.

De eerste kleertjes

Ik heb een patroontje gemaakt voor een setje in maat 62, da's ongeveer tot 3 à 4 maanden. Shirtjes met korte mouwen -het wordt tenslotte weer zomer- en een legging. Ik heb nog een lap hele leuke katoenen tricot (95% katoen, 5% elasthan) met een mooie retro print, ik maak er eentje met een paarse legging en boordjes, eentje met groen en nog eentje met oranje/rood.

Mutsjes

Ik vond het een beetje saai, alleen een shirt en legging, dus ik besloot er nog een mutsje bij te maken.

Klaar!

Naar de shop

LinkedIn

 

 Volg Kunst & Kleding op FB