Over mij

Kunstenaar en webdesigner

Carla van den BergIk ben geboren in Zeist (1955) en heb vanaf mijn vroegste jeugd getekend. Op jonge leeftijd kreeg ik les van de kunstenaar Thaddeus van Eijsden (Nieuwe Haagse School) en later nog van verschillende andere kunstenaars.

Mijn opleiding en werkervaring is erg divers, ik heb onder andere de modevakschool gevolgd en de richting tekenen en textiele werkvormen op Ubbo Emmius (lerarenopleiding). Gedurende 10 jaar heb ik zelf les gegeven in kleding ontwerpen en patroontekenen, textielkunst en in striptekenen. Tevens ontwierp en maakte ik bijzondere baby en peuterkleding voor een kledingboetiek. Ook heb ik een tijdje cartoons getekend voor de VPRO gids.

In de jaren '80 en '90 heb ik mij intensief beziggehouden met textielkunst en werken in pastel en houtskool. Mijn textielportretten zijn in die jaren bij verschillende (groeps)exposities tentoongesteld. Ook werkte ik in die tijd o.a. als computer centrum auditor bij de voormalige Postbank (nu ING).

Op 1 januari 2001 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, CathDesign.nl, en in het voorjaar van 2003 heb ik het project KunstConcept.nl opgezet.

Sinds begin 2005 werk ik als professioneel kunstenaar en ben ik lid van de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars (BBK). In 2006 was ik medeoprichtster van het Oost-Groningse kunstenaarsgenootschap 'Kunst aan de rand van Nederland'. Ook in dat jaar opende ik samen met mijn lief onze eigen Galerie Ka.

Verschillende stijlen, verschillende thema's

Er wordt door mij niet uitsluitend in dezelfde stijl en techniek gewerkt, steeds opnieuw wordt een specifiek thema uitgediept. In de periode tot 2006 hield ik me bezig met oude culturen en hun symboliek, en schilderde ik op de eigen geperste ondergrond die door de bijzondere textuur zeer goed aansluit bij het onderwerp. Sinds 2007 heb ik voornamelijk gewerkt met acryl/mixed media op doek en ging mijn werk een meer abstracter richting uit, thema's zijn mens, aarde en mystiek.

Medio 2014

In 2014 werden wegens borstkanker mijn beide borsten geamputeerd. Toen ik weer wat hersteld was bleek de fysieke schade zo groot te zijn dat ik niet meer aan een ezel kon schilderen.

Kleding

In 2016 herontdekte ik het plezier van het kleding ontwerpen en maken. In 2019 besloot ik dit weer deels als professional te gaan doen en sindsdien bied ik sommige kinderkledingstukken te koop aan.

Kunst

Ook een selectie van mijn werk van voor medio 2014 is via deze website aan te schaffen. Ben je geïnteresseerd en wil je meer zien, dan kun je altijd een afspraak maken voor een bezoek aan mijn atelier in Bad Nieuweschans.

LinkedIn

 

 Volg Kunst & Kleding op FB